Olivia Bertus in atelier

over

In mijn wereld gaat het over kleur, print en vormgeving, in de breedste zin van het woord. Als kind van twee kunstenaars (Peter Bertus & Chris Roovers) zat dat er ook al van kleins af aan in. Op vakanties gingen de teken- en aquarel spullen mee en leerden wij kijken. Met wij bedoel ik mijn zussen Andrea en Artemisia en broertje Gilles. Dessins tekende ik al als klein meisje. Mijn moeder had een voorliefde voor prints en gaf die liefde door.

Na het afronden van studie textiel toegepast aan de kunstacademie in Maastricht in 2001 ben ik gestart met het maken en verkopen van zelf ontworpen en gemaakte producten. De eerste werken die ik verkocht waren kleurige tassen met handgeschilderde patronen, gehaakte mutsjes en dekentjes. Vanaf 2005 verkocht ik mijn unieke stuks, tassen en knuffels, bij de museumshop van het Bonnefantenmuseum en in opdracht. Knuffel Ollie ben ik bij daarna bij verschillende winkels gaan verkopen. De tassen ook.

In 2007 werd Samuel geboren en combineerde ik het moederschap met het ondernemerschap. Ik nam hem dagelijks mee naar mijn atelier buitenshuis. In 2009 verhuisden we naar Amby, waar ik een atelier aan huis kon hebben en verwelkomden we dochter Rosa. Vanaf 2010 showde en verkocht ik mijn werk op Designday, een jaarlijks event in Maastricht voor zelf producerende ontwerpers. Jongste zoon Julius maakte ons gezin in 2014 compleet. In dat jaar werd ik ook benaderd door kinderwagen merk Greentom en ben ik parttime voor dit Maastrichtse bedrijf gaan werken als ontwerper soft-goods (luiertas, slaapzak etc.). Na vier jaar deeltijd wilde ik me weer volledig richten op mijn eigen merk.

Prints ontwerpen en die toepassen in een uiteenlopende collectie is wat ik het liefste doe. Het is voor mij duidelijker wat ik wil, wie ik ben en waar ik voor sta. Het is een organisch ontwikkelingsproces waarin ik mijn hart volg. Het persoonlijke contact met mijn klanten, opdrachtgevers en winkels die mijn werk verkopen is heel belangrijk en waardevol.

Welkom in mijn wereld!
X Olivia

nieuwe collectie tassen 2024
schriftje op werktafel