olivia bertus

Olivia Bertus (Maastricht 20-09-1979) maakt en verkoopt handgemaakte & unieke tassen en accessoires. Het ontwerpen van dessins is een belangrijk deel van haar werk. Zelf ontworpen stoffen, gebaseerd op getekende patronen, worden toegepast in de uiteenlopende handgemaakte producten. Een tas of poef op maat en naar wens aangepast is een van haar specialiteiten.

Sinds 2002, na het afronden van de studie textiel toegepast aan de ABK in Maastricht werkt ze zelfstandig aan fashion & lifestyle producten die ze in haar studioshop, webwinkel en bij een select aantal winkels verkoopt (o.a. de museumshop van het Bonnefantenmuseum & Conflict) en werkt in opdracht. Olivia’s knuffel Ollie won tijdens de eeuwwisseling de 3e prijs in de Hema ontwerpwedstrijd.oliviaolijfje

Op het geboortekaartje van Olivia staat ‘We noemen haar Olijfje’. Familie en vrienden noemen haar Olijf (met haar 1,83m is het geen Olijfje meer). Ze komt uit een kunstenaarsnest. Haar vader is kunstschilder en etser Peter Bertus, haar moeder Chris Roovers is keramiste en haar zus Andrea is grafisch ontwerper (oa van het logo en de website). Alleen de jongste twee hebben een andere richting gekozen.

olijfje4

hangtaf2014

olivias stijl

Alle producten moeten voldoen aan Olivia’s goedkeuring. Als ze er zelf mee wilt lopen, een tas, armbandjes, colletje of ze wilt het in huis hebben, een kruk, poef of kussen dan wordt het opgenomen in haar collectie. Haar eigen stijl is dus haar meetinstrument.

atelier

Alle ontwerpen worden ontworpen en gemaakt in haar atelier aan huis. Je bent welkom voor een vrijblijvend bezoek. Neem wel eerst even contact op.

 

ander werk

Greentom maakt de groenste kinderwagen ter wereld. Vanaf 2015 werkt Olivia parttime als textiel ontwerper op de designafdeling, nadat ze eind 2014 een slaapzak en luiertas voor dit innovatieve Maastrichtse bedrijf ontwierp. De duurzame filosofie van Greentom is van invloed op Olivia’s ontwerpen. De bewustwording van onze vervuilende maatschappij is steeds nadrukkelijker aanwezig.

 

Voor Amsterstampa ontwierp Olivia dessins van 2004-2009. Deze printstudio in Amsterdam vertegenwoordigt verschillende ontwerpers en verkoopt het werk wereldwijd. Een dessin werd opgenomen in New Fashion Print van Martin Dawber.

publicatie-new-fashion-print3