cursus dessinontwerpen met de hand

nieuwe cursus

In september start er een nieuwe 3-daagse cursus Dessinontwerpen met de hand. Er is een mooie nieuwe locatie gevonden bij Het Magisch Theatertje in Maastricht. Tijdens deze cursus leer je hoe je handmatig dessins ontwerpt aan de hand van verschillende thema's.  

stof per meter

stoffen per meter

Binnenkort is het mogelijk stof per meter te bestellen in de online shop. Neem even contact op als je niet kan wachten dan kan ik je meer vertellen over de mogelijkheden. 

messenger bag centre ceramique

maastricht museum

Bij het nieuwe Maastricht museum in Centre Ceramique vind je mijn tassen met Maastrichtse prints. Daarnaast verkopen ze rugzakken, kussentjes, postkaarten en beurzen. De prints zijn speciaal geselecteerd. Centre Ceramique, de Bordenhal en de Hoge brug liggen alledrie aan Plein 92 in Maastricht.  

tas reparatie

tas reparaties

Je kunt je Olivia Bertus tas laten repareren. Als de hoekjes van je tas beschadigd zijn kun je een nieuwe bodem onder de tas laten zetten zodat hij er weer jaren tegenaan kan. Je kunt kiezen voor dezelfde- of juist een andere kleur. Een rits kun je ook laten repareren. Ga naar de mogelijkheden en prijzen. 

etalage in dusseldorf

etalage in Düsseldorf

Christiane van Privat, het verkooppunt in Düsseldorf waar mijn werk al jarenlang te koop is, heeft mij aangeboden de etalage naast haar winkel in te richten. Bezoek vooral de Ackerstrasse 215 in deze stad. Hier vind je meerdere bijzondere en unieke winkels.

behang bordenhal

nieuwe Maastrichtse print

De Bordenhal is mijn laatste toevoeging aan mijn Maastrichtse dessins. Het 'Maastrichtse patronen' project is een ode aan mijn vader, kunstenaar Peter Bertus († 2-4-2018). Hij was al vanaf 1992 bezig met een project: 'Maastricht in 100 etsen'. Hij hield ontzettend veel van zijn geboortestad en die liefde heb ik overgenomen. De patronen teken ik uit de hand in mijn schetsboek. Daarna scan ik ze in en bewerk ze digitaal om ze toe te kunnen passen op behang en stof. Die stoffen gebruik ik vervolgens weer in mijn handgemaakte tassen, kussens en andere accessoires. 

tas hannah voor colorjoy

verkoop in japan

Vanaf april 2023 zijn deze tassen en verschillende accessoires te koop in Japan. Mijn zeer gewaardeerde klant Satoru wilde heel graag mijn tassen (ook met Maastrichtse voeringstoffen) verkopen in zijn thuisland. Hij woonde langere tijd in Düsseldorf en kende mijn tassen door mijn verkooppunt in de Ackerstrasse. Hij had mijn atelier al meerdere keren bezocht en mijn werk met succes geïntroduceerd bij zijn vrienden. Eenmaal terug in Japan pakt hij het professioneel aan met de lancering van zijn webshop Colorjoy