dessin tekenen met de hand

cursus dessinontwerpen

Sinds het laatste kwartaal van 2022 geef ik de cursus dessinontwerpen met de hand bij Textilice. Dit opleidingsinstituut voor mode, textiel en dessin is gevestigd in een oud klooster in Eijsden, vlakbij Maastricht. Er is een 3-daagse cursus toegevoegd in maart 2024. Kijk op de website van Textilice voor meer informatie.

kaartenset meer bloemen

nieuwe kaartjes

Eindelijk zijn er weer nieuwe kaartensetjes. Een met meer bloemen en een met geometrische dessins. Deze ontwerpen komen allemaal uit mijn schetsboeken van 2022 en 2023. 

craspedia roest nieuws

nieuw behang

Er staan nieuwe behangetjes in de webshop. Neem hier een kijkje. 

tas reparatie

tas reparaties

Je kunt je Olivia Bertus tas laten repareren. Als de hoekjes van je tas beschadigd zijn kun je een nieuwe bodem onder de tas laten zetten zodat hij er weer jaren tegenaan kan. Je kunt kiezen voor dezelfde- of juist een andere kleur. Een rits kun je ook laten repareren. Ga naar de mogelijkheden en prijzen. 

geen knuffels meer

geen knuffels meer

Het is een stap die ik met moeite genomen heb maar die voor mij als de juiste voelt. Ik heb een streep gezet onder de knuffels. Na 20 jaar Ollies en andere knuffels te hebben gemaakt is het tijd voor nieuwe dingen. 

behang bordenhal

nieuwe Maastrichtse print

De Bordenhal is mijn laatste toevoeging aan mijn Maastrichtse dessins. Het 'Maastrichtse patronen' project is een ode aan mijn vader, kunstenaar Peter Bertus († 2-4-2018). Hij was al vanaf 1992 bezig met een project: 'Maastricht in 100 etsen'. Hij hield ontzettend veel van zijn geboortestad en die liefde heb ik overgenomen. De patronen teken ik uit de hand in mijn schetsboek. Daarna scan ik ze in en bewerk ze digitaal om ze toe te kunnen passen op behang en stof. Die stoffen gebruik ik vervolgens weer in mijn handgemaakte tassen, kussens en andere accessoires. 

tassen-canvas-kleuren

nieuwe stoffen tassen

Met stevig katoen van fantastische kwaliteit uit Engeland maakte ik nieuwe zomerse tassen. De kleuren zijn prachtig. De tassen zijn gevoerd met een van mijn stof ontwerpen en hebben een ruim vak met rits. 

tassen voor japan

verkoop in japan

Vanaf april 2023 zijn deze tassen en verschillende accessoires te koop in Japan. Mijn zeer gewaardeerde klant Satoru wilde heel graag mijn tassen (ook met Maastrichtse voeringstoffen) verkopen in zijn thuisland. Hij woonde langere tijd in Düsseldorf en kende mijn tassen door mijn verkooppunt in de Ackerstrasse. Hij had mijn atelier al meerdere keren bezocht en mijn werk met succes geïntroduceerd bij zijn vrienden. Eenmaal terug in Japan pakt hij het professioneel aan met de lancering van zijn webshop Colorjoy